tiistai 19. heinäkuuta 2011

tallinna 12.7.11



Olin tasan viikko sitte tiistaina Masan, sen veljen Jupen ja niitten vanhempienkans Tallinnan päiväristeilyllä. Aikasemmin oon käyny vaa kerran Tallinnassa, nyt oli sitte pidempi aika olla maissa. Menin jo maanantaina Masalle yöks, koska meiän piti lähtä bussilla jo viiden aikaa kohti Helsinkiä ja terminaalia. Ajateltii olla fiksuja ja herätyksen ollessa neljältä, on helpompi herätä jos ei käy ollenkaa nukkumaa... Suunnitelma suju loistavasti 03.20 asti ja päätettii nukkuu puol tuntii, se oli huonoin ratkasu ja oltii ihan zombei ku meiät herätettii. (Y) Bussi oli ihan täynnä Myllykosken kohalla ja jouduttii kaikki eri paikkoihin istumaa, nukuin koko parin tunnin matkan ja välil nostin päätä ku känniläinen ihan unessa et missäpäin ollaa menossa. Helsingin päässä oli jotenki ihan tilulilulii -olo. En ees huomannu et matkalla ois ukostanu ja salamoinu, perillä tosin sato kaatamal vettä.

Eka käytii hytissä vähä laittautuus ja viemäs laukut, ja siitä lähettii ekoille drinkeille laivan baarii ja sieltä aamupalalle kahvioo. Mun, Masan ja Jupen aamupalat oli aika jeBOU; olutta, smirnoffii, pizzaa ja sämpylää. Meiän entinen ryhmänohjaajaki oli samaa aikaa risteilees, katto hiukan pitkää ku istuttii alkoholit käsis klo 8 aamulla parin metrin päässä lasten leikkipaikasta. :D:D Matka jatku tax freehen hajuvesi- ja matkaeväsostoksille. Laivamatka Viroo päin kesti vaa kolme tuntii ja yhelttoist poistuttii laivasta. Tallinnan päässä ilma oli ihan jees, ei mikää erityisen lämmin, mut ei ainakaa satanu.

Ekan käytii bussilla Super-Alkossa, ostin koko reissulta vaa yhen lavan, Fresitan, passion-siiderin ja Gin Tonic-tuubin. Oho, oon ylpee itestäni! Jotenki huvittavaa et Tallinnassa on joka kulmassa Alko tai joku vastaava alkoholii ja tupakkaa myyvä liike. xdd Suomalaisten paratiisi! Alkon jälkee jäätii bussista keskustaa ja käytii ravintolassa. Söin ranskalaisii, Jupe lohta ja muut lehtipihvei. Alkupalaks otettii Jägermeister -paukut, ja huhhuh ei oo mun juttu! Jälkiruuaks syötii vaniljajäätelöö marjakastikkeella NAM. Se oli kiva ravintola, ainut et siel oli kauheen kuuma ja tunkkanen ilma.

Ruuan jälkee lähettii kiertelee kaupunkii, ja tuli jällee kerran todettuu ettei Virosta kannata ostaa muuta ku alkoholii ja tupakkaa. Niil on kauheen aggressiivinen myyntitapa, heti jos vilkasee jotaa tavaraa ni se pitäis tyylii olla ostamas. Meinas mennä hermot Masankans, ku sitä väsytti ja sil oli pinna kireel, yritin passittaa sen laivaa nukkumaa tuloksetta. :D Laival oltii kannel juomas drinkkei ja ottaas aurinkoo, oli vaa tosi viilee tuuli. Jupe tarjos ku se voitti melkee 100e pelikoneesta, kelpais! Käytii viel tax freessä ostaas vähä juomii ja eväitä, min muru osti mulle Escadan hajuveden ja suklaalevyn, kiitoooos. <3 Ja Masan äitiltä sain sellasen pikkusen Diorin hajuveden, ostin ainoostaa Sennille tuliaiseks sieltä sellasen Hello Kitty -karkkikepin.


Takaspäin laivamatka kesti 3,5h ja yheksält lähti bussi takas Mylsälle. Oltii vähä ennen puoltayötä muistaakseni takas, siin vaihees vaa haukotutti ja oli ihan kuollu olo. Jokatapaukses oli tosi kiva reissu! Kiitos koko matkaseuralle! =))



xoxoIida

Ei kommentteja: